Könyv Blog

Régóta olvasunk Drábik János könyveket. Az első könyv amit olvastam tőle, az Uzsoracivilizáció c. könyv volt. Akkor döbbentem rá, hogy vannak olyan források és emberek akik olyan információk és ismeretek birtokában vannak amiket nyitott elmével kell fogadni, hisz attól hogy eddig nem tudtunk róla az még léteznek és valósak. Eleinte klasszikus összeesküvés elmélet hangulatom volt, amikor a könyvet olvastam, de idővel egymástól teljesen független forrásokból is sikerült megerősíteni, hogy amit olvastam, az valóban a dokumentált igazság. Dr. Drábik János utoljára kiadott könyve a Világdemokratúra arra ihletett, hogy más emberek számára is hozzáférhetővé tegyem azok at az információkat amiket rólunk írt a szerző és nekünk Magyaroknak is szólnak. A blog főként ebből a könyvől publikál és merít tartalmat. Ahogy haladok a könyvvel, folyamatosan megosztom az olvasottakat. Kellemes olvasást. Köszönjük a Gold Book kiadó engedélyét a könyv részleteinek nyílvánossá tételéhez.

Megállapodás az EU keretkőltségvetéséről

2006.12.12. 15:31 | Eyes_ | 1 komment

Címkék: gyurcsány ferenc varga mihály magyyarország

Hosszú huzavona után 2005. december 17-én az Európai Unió tagorszá­gainak állam és kormányfői megállapodtak az unió 2007-től 2013-ig ér­vényes költségvetéséről. Eszerint a költségvetés 862,36 milliárd eurót tesz ki, ami az EU összjövedelme 1,045%-ának felel meg. A szociálliberális koalíció úgy értékelte, hogy Magyarország eredményesen tudta érdekeit érvényesíteni, és az első brit javaslatban szereplő összeghez viszonyítva egymilliárd euróval többet kaphat. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint, ha a befizetések és a támogatások közötti különbséget nézzük, ak­kor a Magyarországnak jutó nettó uniós támogatás a három és félszeresére nő, s évi átlagban eléri a 3,529 milliárd eurót. (A miniszterelnök befizetés­nek csak Magyarország tagdíj jellegű közveden befizetését vette figyelem­be, és nem számította az EU-tagság miatt a költségvetésből kieső vámbe­vételeket, az EU számára elengedett úthasználati adót) Gyurcsány úgy vélte, hogy a felzárkóztatási fejlesztések 85%-a lesz uniós forrásból finan­szírozható.

Varga Mihály volt pénzügyminiszter, a Fidesz Magyar Polgári Szö­vetség alelnöke rámutatott, hogy Magyarország mintegy 200 milliárd fo­rinttal kevesebb támogatáshoz juthat. Az eredeti javaslat szerint Magyaror­szág 23,4 milliárd euró összeget kaphatott volna visszaosztás címén, így viszont csak 22,6 milliárd eurót kap, ami 800 millió euróval kevesebb „tá­mogatásnak" nevezett visszaosztást jelent Varga Mihály üdvözölte, hogy megszületett a döntés, de hozzátette: nem állítható, hogy Magyarország jól járt. A Fidesz alelnöke emlékeztetett rá: Brüsszelből folyamatosan azt ígér­ték, hogy Magyarország az EU tagjaként lényegesen több támogatást fog kapni.Most viszont azt közlik, hogy túl sok tagállama van az EU-nak és ezért mindenkinekáldozatot kell hoznia.A 200 milliárd forinttal kevesebb összeg azt jelenti, hogy nem jut elég pénz a fejlesztésekre és a felzárkózás­ra. Varga Mihály úgy értékelte: javíthat az eladósodott önkormányzatok helyzetén az,  hogy

a jövőben visszaigényelhetővé válik az uniós alapokból érkező források tekintetében az áfa.

Az Európai Parkment katalán elnöke, Josep Bőrrel bírálta a költség­vetést, mert az jelentősen eltér az Európai Parkment és az Európai Bi­zottság javasktátói. Előbbi 883 milliárd, az utóbbi pedig 943 milliárd eurós költségvetési összeget javasolt a 2007 és 2013 közötti időszakra. Az EU csúcsértekezletén elfogadott megálkpodás körül még nagy viták várhatók az EU Council (Tanács) és az Európai Parkment között.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagdemokratura.blog.hu/api/trackback/id/tr1722221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drabikanyagok · http://drabikanyagok.blogspot.com 2010.11.14. 16:21:15

D R A B I K A N Y A G O K . blogspot . com -on a pénzoligarchia nagyjai és központjai. Lassan töltődik, de nagyon korrekt.

Írj a HírTV-nek hogy hívja meg Drábik Jánost egy sorozatra és a helyi politikusodnak, hogy foglalkozzanak a pénzkibocsátás és a monetáris és fiskális jogok teljes de facto és de juro államosításával, központi bankokat szüntessék meg vagy de facto is államosítsák.

drabikanyagok.blogspot.com
süti beállítások módosítása